29 May 2010

Tsunade


Kakak kepada Sakura - seibu sebapa (Sri Ayu dan Black Pearl)

Sister to Sakura - same parent (Sri Ayu and Black Pearl)

27 May 2010

Wah Wah bergaya dia...


Apa ni kecik-kecik dah bergaya.....Ada lah yang kata tu alah sat lagi lari la chassis tu....He he kena calcium magnesium insya'Allah ok...
Wow! Start from small then later no sweat....

Anak Putih


Ku sangkakan jantan tapi betina...
thought a male but actually a female...

21 May 2010

Tok Kubing


Anak produk SK yang mula-mula jadi comel. SK jual kerana nak bekerja di Mumbai, India. Telah bertukar tuan beberapa kali dan SK tak tau di mana ia sekarang.


The first product SK that turned out awesome. SK sold it due to transfer to Mumbai, India. It has changed several owners and SK does know its where-about now

Abu Merah (sold)

Bukan mudah nak dapat yang comel sebab bukan kita yang mencipta. Induk dan bapak kuning boleh keluar pulak warna kelabu merah....Bersyukur dan Allah akan tambah yang lebih baik lagi.


It is not easy to get a good serama. Sometimes with a golden male and female, the outcome is a greyish red... Be gratefull for what is given for Allah will give better...

12 May 2010

Kurik Pearl

Subhan'Allah! Cantik sungguh ciptaan Allah ini. Alhamdulillah, Kau kurniakan keindahan ciptaan Mu kepada hamba Mu ini.

Glorious is ALLAH! Utmost beauty is your creation.
Praise to ALLAH! You bestowed upon me this great creation.

Kurik Pearl Video

Ayam yang dipapar di dalam blog SK bukan untuk jualan kecuali ada tanda "FOR SALE". Ianya sekadar berkongsi keindahan ciptaan Allah s.w.t. SK masih dalam experimen untuk mendapatkan target specifikasi yang SK idamkan. Ia mungkin tidak cantik bagi orang tetapi cantik di mata SK. Jika specimen SK lebih dari yang diperlukan barulah SK tawarkan untuk jualan. SK lebih memerlukan specimen untuk cross breeding untuk peringkat yang seterusnya. Lagipun bukan semua anak yang menetas 'comel'...Jadi stock untuk jualan sangat sedikit. Terima kasih kerana memahami.
video

Inilah ibu Naruto dan Goku. Ibu ini hasil dari anak tina Mawar Berduri dan Red Pearl yang saya belum kenalkan lagi di blog Serama Keramat ini.

This is the mother to Naruto and Goku. She is from Mawar Berduri and Red Pearl which is my male breeder which is yet to be introduced.

08 May 2010

Seri Ayu


Induk pembaka di reban SK.
Female breeder

Sakura



Sakura mrerupakan anak kepada Seri Ayu dan Black Pearl.

Sakura is the daughter of Seri Ayu and Black Pearl.

Anak Abu Emas


Anak Induk Abu Emas ini telah berpindah ke Penang. Harap tuan yang bertuah ni berpuas hati dengan anak ini.
GOLD ASHES Chick
This chick has moved to Penang today... May the new proud owner satisfied his new treasure.

Anak Black Pearl


Comel!
Awesome!

Seri Hizhan - Muda


Mula melangkah ke alam muda dan gaya dah mula terserlah.
Seri Hizhan - Youth


Entering Youth category and its style beginning to be consistent


Seri Hizhan - Remaja


Seri Hizhan baru belajar bergaya.
Seri Hizhan - Teenager
Seri Hizhan learns to post like a champion.

Seri Hizhan - Anak B



Berlunjur pada mulanya. Pelik juga bentuk dia ni. Macam betina kalau sekali pandang....

It is a beginning like a normal household serama...

03 May 2010

Juara Sedang Bergaya


Lagi Gaya Seekor Juara!
Another sytle of a champion!

Juara Remaja di Sutera Beach Resort 1 Mei 2010


Ini dia semasa anak A. Telah bertukar milik kepada Saudara Hatta Kuala Lumpur.
This is the youth champion (when it is at Chick A Category) at Sutra Beach Resort, Terengganu 1 May 2010 which has changed hand to Saudara Hatta Kuala Lumpur

02 May 2010

Naruto - Rahsia Terbongkar


Adik beradik Goku. Saidina Ali berkata kalau ilmu dikongsikan bukan jadi 1+1=2, tetapi 1+2=3 atau lebih itu maksud yang saya faham. Jadi saya kongsikan rahsia saya di sini untuk perkembangan serama yang hebat di masa akan datang. Saya main baka limbat yang dihusinkan dan husin yang dilimbatkan. Kemudian saya kacukan dari kedua-dua bloodline itu. Jadilah accessori husin gaya limbat. Ini bukan mudah dan mengambil masa yang panjang dan mengalami berbagai-bagai halangan.
NARUTO - THE SECRET REVEALED
The sibling of GOKU. My secret is that I crossed limbat with husin and vice versa. Then I again crossed the crossed bloodlines which resulted in serama with Husin accessories and styles of a Limbat. To achieve this is not easy, I had to overcome so many obstacles and had to spent time and money.

01 May 2010

Juara Anak A 1 Mei 2010


Gaya Goku yang menawan pengadil di Kuala Terengganu.
Champion Chick A Grade 1 May 2010
(The style that captured the heart of judges in Kuala Terengganu)

Goku


Goku telah menggembirakan hati saya hari ini 1 Mei 2010. Dia adalah anak pertama Seri Iskandar.

(Today 1 May 2010, Goku has made me proud. He is the first son of Seri Iskandar)